ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Συναυλία με 2 πιάνα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη».

10 Φεβρουαρίου 2023 «Συναυλία με 2 πιάνα  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη».

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει συναυλία με 2 πιάνα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα  19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» στην Αλεξανδρούπολη, με τις πιανίστριες Εύη Κυριαζίδου και Δόμνα Σιδηροπούλου.

 

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα μεγάλων μουσουργών, του J. S. Bach, του W.A. Mozart και του διάσημου Αμερικάνου συνθέτη Ph. Glass, τα οποία σπάνια μπορεί να απολαύσει ο φιλόμουσος ακροατής, δεδομένου ότι στην ελληνική επικράτεια υφίστανται ελάχιστοι χώροι που φιλοξενούν δύο πιάνα με ουρά.

 

Γεννημένη στην Κομοτηνή, η Εύη Κυριαζίδου σπούδασε πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Universität Mozarteum του Salzburg, από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο. Έχει λάβει υποτροφία για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου από το ΙΚΥ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής και από το Μουσικό Σωματείο “Τζίνα Μπαχάουερ” για σπουδές στο εξωτερικό (Α' Βραβείο στον ομώνυμο Διαγωνισμό Πιάνου, Αθήνα 2005). Συμμετείχε με ατομικά ρεσιτάλ και με σύνολα μουσικής δωματίου σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο και Βουλγαρία.

 

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Δόμνα Σιδηροπούλου σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1999 με Δίπλωμα Πιάνου ‘Άριστα Παμψηφεί και  στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει βραβευθεί στο διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του ΚΩΘ και στο διαγωνισμό πιάνου Βορείου Ελλάδος. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου και μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχει ηχογραφήσει για τη δημόσια ελληνική ραδιοφωνία (ΕΡΑ 3).