ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την πειθαρχική τιμωρία του Κροάτη δικηγόρου για τις δηλώσεις που δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία ζητά ο Πρόεδρος της Ολομέλειας απο το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης.

14 Αυγούστου 2023 Την πειθαρχική τιμωρία του Κροάτη δικηγόρου για τις δηλώσεις που δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία ζητά ο Πρόεδρος της Ολομέλειας απο το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) o Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δ. Βερβεσός , επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, ….εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Ο Δ. Βερβεσός ζητά από τον πρόεδρο της CCBE, να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «….προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου..»

Επισυνάπτεται η επιστολή του Πρόεδρου της Ολομέλειας προς τον Πρόεδρο του CCBE

Συνημμένα αρχεία:
LETTER LETTER Μέγεθος αρχείου: 230 KB
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μέγεθος αρχείου: 244 KB